Synergon haalt schoonmaakcontract binnen

Werkvoorzieningschap Synergon heeft een tienjarig schoonmaakcontract met Stichting Openbaar Onderwijs Oost-Groningen (Sooog) afgesloten.

Met het contract is een bedrag van drie miljoen euro gemoeid en werkgelegenheid voor in ieder geval 26 medewerkers van de afdeling schoonmaak van het werkvoorzieningschap. Op de afdeling zijn in totaal 135 mensen werkzaam.

Structuur en ritme

Jaap Hansen, directeur van de Sooog, is vooral blij dat de werkgelegenheid in de regio blijft. Want het was geen uitgemaakte zaak dat Synergon de klus zou krijgen. ,,We hebben al veel ervaring met Synergon en hun mensen. Veelal hebben de schoonmakers al een band met de scholen en hun mensen. Dat is goed voor alle partijen. Er is al sprake van structuur en ritme.”

Het werkvoorzieningschap en de Sooog werken al een jarenlang samen, maar voor dit nieuwe contract moest een Europese aanbesteding worden uitgeschreven.

Winnaar

Vijf grote partijen schreven zich in en Synergon rolde uiteindelijk als winnaar uit de bus. ,,We zijn enorm trots op dit contract”, zegt André de Wit, plaatsvervangend directeur bij Synergon. ,,Het was niet gemakkelijk en op voorhand zeker geen gelopen race. Daarnaast is het inschrijven voor een Europese aanbesteding geen routinezaak voor Synergon. Blauwdrukken liggen er niet, dus we hebben er hard ons best voor moeten doen.”

Synergon heeft een aantal kwaliteitsgaranties moeten afgeven. Een belangrijk aspect is dat het werkvoorzieningschap heel snel kan opschalen als er zich bijvoorbeeld calamiteiten voordoen op een school.

Resultaatgericht

Het is de bedoeling dat de schoonmakers van Synergon 24 schoolgebouwen van openbare basisscholen in Oldambt, Pekela en Bellingwedde onderhouden. ,,Dat schoonmaken vindt plaats buiten de lessen om”, weet Hansen.

Onderdeel van het nieuwe contract is ook dat er resultaatgericht wordt gewerkt. ,,Dat betekent dat er meer van de schoonmaakploegen wordt gevraagd. Ze doen niet alleen het werk zoals afgesproken, maar inspecteren ook dagelijks of er iets extra’s gedaan moet worden.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu