Tóch sloop en nieuwbouw zonder bijbetaling voor bewoners Westerdraai in Appingedam. 'Ik vond het bijna een Oprah Winfrey-show'

Bewoners van de Derk Boeremastraat Joke van den Berg (l) en Brenda Spijkel (r) uit Appingedam zijn opgelucht dat zij toch een nieuwbouwwoning vergoed krijgen.

Bewoners van de Derk Boeremastraat Joke van den Berg (l) en Brenda Spijkel (r) uit Appingedam zijn opgelucht dat zij toch een nieuwbouwwoning vergoed krijgen. Foto: Duncan Wijting

De bewoners van de Derk Boeremastraat en (een deel van) de Karel Doormanstraat in Appingedam kregen maandagavond onverwachts geweldig nieuws. Zij krijgen toch de mogelijkheid tot sloop en nieuwbouw van hun beschadigde woning, zonder dat ze zelf hoeven bij te betalen. Maar de ongelijkheid in de wijk is nog niet weg.

Tevreden kijken buurtgenoten Brenda Spijkel (49) en Joke van den Berg (66) elkaar even aan, terwijl ze een slokje nemen van hun kop thee in de woonkamer van Spijkel aan de Derk Boeremastraat in Appingedam. Eindelijk, eindelijk is het gelukt.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's