TBS-er op proefverlof valt jonge vrouw aan

In het Sterrebos in Groningen is zondag een 22-jarige vrouw aangevallen door een tbs-er uit de Van Mesdagkliniek. Hij was op onbegeleid verlof.

De 41-jarige man is aangehouden en zit nog steeds vast op het politiebureau. Volgens een ingewijde is de vrouw mishandeld en verkracht. Een politiewoordvoerder kan dat nog niet bevestigen. ,,Wij moeten het slachtoffer nog horen.’’ Het slachtoffer, dat woont in de Stad, is gewond overgebracht naar het ziekenhuis. Daar wordt onderzocht of ze seksueel is misbruikt.

Een woordvoerder van de Van Mesdag zegt dat de bewoner van de kliniek wordt verdacht van ‘het plegen van een geweldsmisdrijf tijdens zijn onbegeleid verlof’.

De woordvoerder wilde het incident aanvankelijk stil houden. Toen zij vernam dat deze krant op de hoogte was, heeft De Van Mesdag een kort bericht op de eigen site geplaatst. ‘We zijn erg geschrokken van dit incident en leven mee met het slachtoffer’, staat in het bericht.

De kliniek doet onderzoek om te achterhalen hoe dit incident heeft kunnen gebeuren. ‘Om te beoordelen of we mogelijk signalen hebben gemist’.

De kliniek ligt tegen het Sterrebos aan.

Nieuws

Meest gelezen

menu