TBS voor man uit Farmsum die familieleden met hakmes bedreigde en de voordeur met het wapen vernielde

Foto: Shutterstock

Een 39-jarige man uit Farmsum is voor vernieling en het bedreigen van familieleden, waarbij hij zwaaide met een hakmes, tbs met dwangverpleging opgelegd.

Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden deze maatregel ook, maar vroeg de man ook negen maanden cel op te leggen. Een celstraf die gelijk staat aan het voorarrest. Dit laatste vond de rechtbank niet nodig. De tbs met dwangverpleging is het meest noodzakelijke en hoognodig. Een celstraf heeft volgens de rechter in deze zaak geen meerwaarde. 

De dertiger kampt sinds 2004 met psychische problemen. In het verleden hebben meerdere hulpverleningsprogramma’s niet geholpen. Hij weigert ook mee te werken aan onderzoeken. De man is psychose-gevoelig en lijdt aan waanbeelden.

Slachtoffers hielden zich achter die deur angstig schuil

Dit is waarschijnlijke ook de oorzaak van zijn gewelddadige optreden op 25 november bij de woning van familieleden in Delfzijl. Hij vernielde met het mes de voordeur. De slachtoffers hielden zich achter die deur angstig schuil.

De man bedreigde ook de agenten die op het tumult afkwamen. De man uit Farmsum heeft medicatie nodig en de psychische problemen worden versterkt door cannabisgebruik. Hij moet een familielid een schadevergoeding van bijna 2000 euro betalen.  

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Rechtbank
menu