TSN Thuiszorg wacht niet op beslissing van ministerie: personeel krijgt zorgbonus al bij salaris november

Thuiszorgers. Foto: ANP

TSN Thuiszorg wacht net zoals het Martini Ziekenhuis niet op Den Haag. Nog dit jaar betaalt het zorgbedrijf de 1000 euro zorgbonus uit aan het personeel.

„Heel TSN heeft hard gewerkt en heeft een stapje extra gezet de afgelopen periode", zegt woordvoerder Leonie van Davenhorst van de grooste thuiszorgaanbieder in de stad Groningen. „Ondanks dat harde werken, blijft het natuurlijk een spannende tijd. Corona is nog lang niet verdwenen."

TSN vroeg de zorgbonus voor het personeel aan bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). De zorgaanbieder gaat ervan uit dat het bedrag wordt toegekend, maar wacht niet op uitsluitsel van het ministerie. „Het is een belangrijk gebaar naar onze collega’s, ze werken allemaal erg hard. Daarom wachten we niet tot de overheid het bedrag uitkeert, maar betalen we de zorgbonus al uit met de salarissen van november.”

Risico

Met ruim 1800 medewerkers, 85 wijkteams, drie woonzorglocaties en een eigen zorgcentrale is TSN de grootste thuiszorgaanbieder in Groningen. Met zoveel werknemers neemt het bedrijf een financieel risico. Als niet alle aanvragen worden gehonoreerd, moet het bedrijf het het uit eigen zak betalen.

Woensdag werd bekend dat het Martini Ziekenhuis niet wacht op Den Haag en al overgaat tot uitbetalen van de bonus.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu