Taiwanese rapper Dwagie naar Groningen

Taiwanese rapper Dwagie naar Groningen

Het officieuze randprogramma van festival Eurosonic krijgt deze keer een Aziatische muzikale injectie. In Taiwan staat Dwagie (foto) te boek als de bekendste rapper van zijn land. Via Eurosonic hoopt hij zijn naam in Nederland en daarbuiten ook te vestigen. De rapper treedt tijdens het showcasefestival twee keer op in Groningen.

Dwagie is de enige rapper die kan zeggen dat hij met hip-hop legende Nas en de Dalai Lama heeft samengewerkt. Voor zijn nieuwe Engelstalige EP ‘Refuse to listen' nam hij tracks op met Talib Kweli en Wu-tang's Ghostface Killah,

Het is de eerste keer dat de Aziatische hiphopper naar Nederland komt. Dwagie staat vrijdag 16 januari om middernacht in café De Zolder. Een etmaal later staat hij rond middernacht in LOLA.

De organisatie van Eurosonic/Noorderslag hecht er waarde aan te stellen dat Eurosonic een showcasefestival voor Europees talent is.  Dwagie treedt op tijdens evenementen die buiten de officiele organisatie om georganiseerd worden in de Groninger binnenstad.

 

 

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu