Tbs´er die prostituee ontvoerde is 'terug bij af'

Archief DvhN

Een 46-jarige tbs'er uit de Van Mesdagkliniek in Groningen is veroordeeld tot elf dagen celstraf wegens het ontvoeren en mishandelen van een prostituee. Dat gebeurde in december 2014, tijdens een proefverlof van de man. Hij keerde pas drie dagen later terug, samen met de vrouw.

Sm-seks

Op het moment dat de Van Mesdag meldde dat een patiënt niet was teruggekeerd van proefverlof, kwam er ook een melding binnen van de vermissing van een prostituee. De man had de vrouw opgepikt. Via Norg reden ze naar Duitsland. Tijdens de rit is de vrouw mishandeld en was er sprake van sm-seks. De vrouw, vastgebonden op de bijrijderstoel, speelde het spel met de man mee en deed alsof ze hem leuk vond. Dat zou naar eigen zeggen haar leven hebben gered.

Terug bij af

Na de aanhouding op de parkeerplaats bij de Van Mesdagkliniek zat de man elf dagen vast. Volgens de rechtbank heeft het geen zin hem een langere straf op te leggen. Door deze misstap is hij al zijn verworven vrijheden in de kliniek kwijtgeraakt en is hij aangemeld voor opname op de afdeling long-stay. ,,Hij zal nog vele jaren vastzitten'', stelden de rechters vast. Hij is daarmee terug bij af.

De auto die de man had aangeschaft toen hij proefverlof kreeg, krijgt hij niet terug. De man kreeg in 1995 tbs opgelegd wegens doodslag op zijn vriendin. Zijn behandeling begon in 1998.

Nieuws

Meest gelezen

menu