Te vroeg voor besluit over Waterbei

Festival Waterbei, augustus 2018 met een openluchtvoorstelling van het stuk Odyssee op het Marktplein. Foto: Huisman Media

Het bestuur van stichting Het Evenement Winschoten neemt op 1 juni een besluit over het wel of niet doorgaan van Waterbei, het jaarlijkse straattheaterfestival in Winschoten.

De Stichting heeft sinds dit jaar de organisatie in handen van het populaire zomerse evenement in het Winschoter koop- en uitgaanscentrum.

Inmiddels is een aantal acts voor Waterbei, dat op vrijdag 28 - en zaterdag 29 augustus op de kalender staat, geboekt. Het heersende corona-virus maakt het doorgaan van Waterbei echter uiterst onzeker.

„We vinden het nu toch te vroeg om een streep door het evenement te zetten”, zegt Reinder Klein, lid van de Waterbei-commissie. „Uiteraard gaat ook bij ons de gezondheid van publiek en artiesten voor alles. De onzekerheid of we grip krijgen op het virus blijft. We volgen dan ook nauwgezet de adviezen van het RIVM, het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Omdat eind augustus nog ver weg lijkt, houden we dus een slag om de arm. Hoe de situatie is op 1 juni is voor ons doorslaggevend. Dan valt het besluit over wel of niet doorgaan”.


Nieuws

Meest gelezen

menu