Chinese restaurants doordeweeks dicht door tekort aan Chinese koks. 'Nederlandse koks beheersen de woktechnieken vaak niet'

Ook eigenaren van Chinese restaurants in het Noorden kampen door het opschorten van het ‘wokakkoord’ met een tekort aan koks. ,,In het Noorden is het probleem misschien nog wel groter dan in de rest van het land.’’

Veel Nederlandse koks hebben niet de skills om goed te wokken. Maar door het opschorten van het 'wok-akkoord' is het moeilijker geworden om koks uit Azië aan te trekken.

Veel Nederlandse koks hebben niet de skills om goed te wokken. Maar door het opschorten van het 'wok-akkoord' is het moeilijker geworden om koks uit Azië aan te trekken. Foto: Shutterstock

Loempia’s, bami, babi pangang, nasi: de Chinese keuken is geliefd in Nederland. Het tekort aan Chinese koks drijft restaurants tot wanhoop, schreef de Telegraaf deze week. Dat probleem speelt ook in het Noorden. En niet alleen bij gewone Chinese restaurants. Ook ‘all you can eat’-restaurants en sushizaken hebben niet genoeg mankracht.

Zorgen om ‘wokakkoord’

Nieuws

menu