'Niet weer, hè!' Teleurstelling na uitstel tijdelijke Gerrit Krolbrug in Groningen. Sociale onveiligheid en verkeersoverlast nemen toe

De problemen rond de noodvoorziening voor de kapotte Gerrit Krolbrug in Groningen stapelen zich op. Wat vooral dreigt is meer onveiligheid en toenemende verkeersoverlast.

                                                                           
Chris van Malkenhorst, voorzitter van de gezamenlijke bewonersgroepen rond de Gerrit Krolbrug vorig jaar zomer bij de beschadigde brug.

Chris van Malkenhorst, voorzitter van de gezamenlijke bewonersgroepen rond de Gerrit Krolbrug vorig jaar zomer bij de beschadigde brug. Foto: Peter Wassing

,,Niet weer, hè’’, dacht voorzitter Chris van Malkenhorst van Platform Gerrit Krolbrug toen hij te horen kreeg dat de bouw van de geplande tijdelijke brug over het Van Starkenborghkanaal langer op zich laat wachten. De constructie van de hellingbanen die zouden worden gemaakt van steigermateriaal, is technisch afgekeurd door de gemeente. Ze zouden in december worden geplaatst. Hoe lang het uitstel gaat duren is niet bekend.