Stefan en Simone leerden elkaar kennen bij borg Verhildersum, zeventien jaar geleden. Horecastel keert nu samen terug in restaurant Ons Schathoes

Stefan en Simone Kollumer van Herberg restaurant Molenrij exploiteren nu ook restaurant 't Schathoes bij borg Verhildersum in Leens.

Stefan en Simone Kollumer van Herberg restaurant Molenrij exploiteren nu ook restaurant 't Schathoes bij borg Verhildersum in Leens. Foto: Anjo de Haan

Ze leerden elkaar zeventien jaar geleden kennen toen ze in restaurant Ons Schathoes bij borg Verhildersum in Leens werkten. Nu keert horecastel Stefan en Simone Kollumer daar terug. „De cirkel is rond en dat voelt wel grappig.”

Stefan en Simone Kollumer (beide 39) lijken een voorliefde te hebben voor oude, statige gebouwen. Hun herberg restaurant Molenrij in Kloosterburen is gevestigd in een gebouw uit de achttiende eeuw, hun vorige restaurant Veldzicht in Oosterwijtwerd in een pand uit 1919 en sinds twee weken exploiteren ze restaurant Ons Schathoes in het 18de eeuwse bijgebouw van borg Verhildersum in Leens.

Producten uit de regio vieren

Maar nee, dat is niet expres, zegt Stefan Kollumer. Al past het wel bij hun algehele filosofie: het vieren van producten uit de regio, met name het Waddengebied. Het bewaren van de authenticiteit van de historische gebouwen in de provincie sluit daar goed bij aan. „Het gebouw vertelt een verhaal over de regio en dat willen we ook doen met ons eten. We koken bijvoorbeeld met vis van ‘t Ailand in Lauwersoog, vlees van Waddenvarkens en zuivel van Waddenmax.”

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's