'The best worst of the world' van slager uit Vlagtwedde nét niet de slechtste slogan van 2020. Deze leus over een poesje is de winnaar

'The best worst of the world' werd in 2015 door Radio 2 nog verkozen tot beste slogan van het jaar. Foto: Slechte Slogans

Een opmerkelijke leus van een Belgische dierenorganisatie is verkozen tot de slechtste slogan van 2020. Met de kreet ‘laat je poesje knippen voor ze begint te wippen’ hoopte Gaia aandacht te vragen voor sterilisatie van poezen. Ze laat onder andere Huls Droge Worst uit Vlagtwedde achter zich.

Met bijna een kwart van de stemmen bij de verkiezing van Slechteslogans.nl versloeg de leus van Gaia concurrenten als ‘o my goot’ van Dakgoot Renovatie Specialist en ‘geef elkaar tijdens het winkelen de pruimte’ van supermarktketen Lidl. ‘The best worst of the world’ van slager Huls Droge Worst uit Vlagtwedde eindigde als zevende.

Bedrijfsleider Arjan Zijlema was verbaasd dat de slogan genomineerd werd. „We gebruiken hem sinds 2016 al niet meer, maar een beetje aandacht is natuurlijk altijd leuk.” Inmiddels gebruikt het bedrijf de slogan: ‘Als het maar droog blijft’. Zijlema: „We houden wel van droge humor."

Dierenleed

,,Ik vond die van ons de slechtste, of de beste”, reageerde Gaia-directeur Ann De Greef tijdens de online-bekendmaking van de uitslag. ,,Het is een ludieke slogan, maar daarachter gaat heel veel dierenleed schuil.”

De Greef benadrukte dat het doel om aandacht te vestigen op een ernstig probleem met de slogan volbracht is. ,,De slogan is zelfs genoemd in televisieprogramma’s”, zei ze. De directeur meldde daarnaast dat het aantal sterilisaties mede dankzij de campagne lijkt toe te nemen.

Negende verkiezingen

Het platform Slechteslogans.nl organiseerde de verkiezing voor de negende keer. Het was voor het eerst dat een slogan uit België de winst in de wacht sleepte. De afgelopen week kon iedereen via de site zijn stem uitbrengen op de tien genomineerde reclamekreten. Waarom daarbij slechts één slogan van een Vlaams bedrijf was, is niet duidelijk. In totaal brachten 5772 mensen 9104 stemmen uit. Dat zijn er fors meer dan vorig jaar, toen 3992 mensen 7055 stemmen uitbrachten.

Eerdere winnaars zijn onder meer ‘onze vis smaakt als de tongzoen van een zeemeermin’ (van een viszaak), ‘we doen wel vrouwen maar knippen ze niet’ (van een barbier), ‘zit je haircut’ (van een kapper) en ‘iedere paal gaat erin’ (van een heibedrijf).

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu