Theo Thijssenschool Hoogezand week op slot wegens corona

School dicht wegens corona. Foto: ANP

Theo Thijssenschool De Vosholen aan de Boomgaard in Hoogezand is deze week dicht. Een groot aantal leerkrachten is (mogelijk) besmet met het coronavirus. Ook een ouder heeft Covid-19 opgelopen. Dat schrijft de directie in een brief aan de ouders.

Volgens directeur Nathalie Oldenburger is een 'substantieel deel van de collega's' in contact geweest met een leerkracht die eerder besmet is met het coronavirus. 'Naar aanleiding daarvan moeten zij uit voorzorg in quarantaine en/of moeten zij getest worden, met aansluitend een wachttijd tot de uitslag bekend is.'

De organisatie van de school is daardoor niet meer gegarandeerd, schrijft Oldenburger. Enerzijds omdat er waarschijnlijk niet genoeg invallers te vinden zijn, anderzijds omdat het niet verstandig is nu leerkrachten van buitenaf te betrekken.

Ze meldt voor de volledigheid dat zondag bekend werd dat ook een ouder van een leerling besmet is.

Docenten mogen school niet meer betreden

Het schoolbestuur besloot zondagmiddag dat alle kinderen deze week thuis moeten blijven. De docenten gaan zoveel mogelijk vanuit huis werken.

In tegenstelling tot de lockdown in maart, mogen de leerkrachten de school niet meer betreden. Ze kunnen dus ook geen materiaal op school ophalen. De school excuseert zich bij voorbaat dat het onderwijs daardoor 'niet volledig in lijn zal zijn met het onderwijs dat de kinderen normaliter op school zouden ontvangen.'

Nieuws

Meest gelezen

menu