Thomas (Mossi) en Thom (7gold), studenten van Noorderpoort in Groningen, maken rap over corona

Still uit de videoclip.

Mossi en 7gold, ofwel de Noorderpoort-studenten Thomas Mulder en Thom Smit, hebben het rapnummer ‘Samen in m’n eentje’ uitgebracht. Met dit nummer, dat de coronacrisis als onderwerp heeft, roepen ze alle studenten van Noorderpoort en Alfa-college op er samen de schouders onder te blijven zetten.

„Toen ik hoorde dat Noorderpoort en Alfa-college zochten naar een creatieve manier om studenten te bereiken, heb ik me gemeld”, vertelt de 19-jarige Thomas, die onder de naam Mossi al enige tijd rapnummers maakt. „Want ik dacht: er wordt zoveel over die coronaregels gezegd, dat kan toch ook op een leuke manier.”

Hij vond in de twee jaar jongere Thom (producernaam 7gold) een ‘partner in crime’. De samenwerking voelde meteen goed, vindt ook Thom. „We hadden direct een klik, ook muzikaal. We zijn een avond gaan chillen en muziek gaan maken. En zo kwam het nummer Samen in m’n eentje tot stand.”

Thomas scheef de tekst en rapt, Thom produceerde het nummer.

(Tekst loopt door onder de video)

De titel van het nummer is een duidelijke verwijzing naar de ook voor jongeren zo bijzondere coronaperiode. „Normaal zou je nu samen op stap gaan”, zegt Thomas. „Nu doe je veel in je eentje. Toch zijn we ook ‘samen’, want we zitten in hetzelfde schuitje.”

„Soms komen de muren op je af, wil je het liefst afspreken met je vrienden. Dat is lastig”, vult Thom aan. ,,Maar we weten ook waarvoor we het doen. Het gaat om gezondheid. Dus ik hou me zo goed mogelijk aan de regels, hoe moeilijk dat soms ook is.”

Thomas behaalde tijdens het maakproces van Samen in m’n eentje zijn diploma aan de opleiding Bedrijfsadministratie, op de locatie Hora Siccamasingel in Groningen. Thom zit in het tweede jaar van de opleiding tot muzikant, eveneens in Groningen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu