Tien miljoen voor Loket Leefbaarheid in aardbevingsgebied

Bevingsschade in Schildwolde. Foto Archief Kees van de Veen

Inwoners van het aardbevingsgebied kunnen nog tot 7 oktober plannen indienen bij het Loket Leefbaarheid. Het Nationaal Programma Groningen (NPG) stelt voor de komende tien jaar, tien miljoen euro beschikbaar.

Volgens directeur Siem Jansen (NPG) gaat het om ,,gezamenlijke plannen van inwoners die bijdragen aan prettig wonen in hun straat of dorp. We helpen graag om deze initiatieven verder te brengen.”

Maximaal tienduizend euro per project

Het loket ondersteunt plannen van inwoners in de gemeenten Appingedam, Loppersum, Delfzijl, Midden-Groningen, Het Hogeland en Oldambt. Per project kan maximaal € 10.000,- aangevraagd worden.

Het Loket Leefbaarheid is onder gebracht bij de organisatie Groninger Dorpen. Inwoners kunnen daar terecht met vragen en voor begeleiding bij het opstellen van een subsidieaanvraag.

Eerste deadline in oktober

Voor de eerste ronde kunnen inwoners tot 7 oktober een subsidieaanvraag inzenden. Halverwege oktober gaat de beoordelingscommissie, bestaande uit vier inwoners van het gebied en een medewerker van de provincie Groningen, de aanvragen beoordelen.

Er wordt maandelijks vergaderd. De deadline voor indienen is elke eerste maandag van de maand.

Lege pot

Het Loket Leefbaarheid is in 2014 opgericht om inwoners in het aardbevingsgebied een steuntje in de rug te geven en projecten te ondersteunen die de leefbaarheid in het gebied vergroten. Vorig jaar viel het doek voor de instantie omdat de pot leeg was.

Tegenwoordig valt het loket onder Nationaal Programma Groningen, eerder viel het onder Kansrijk Groningen.

Nieuws

menu