Tiende Blues Tour Groningen brengt eerbetoon aan Wim Angerman

Joris van Berkel en Berber Angerman organiseren de tiende Blues Tour Groninger zonder initiator Wim Angerman. Foto: DvhN

De tiende editie van de Blues Tour Groningen, zaterdag 24 februari, moet een bijzonder gebeuren worden. Vond organisator en harmonicaspeler Wim Angerman.

Bijzonder wordt de lustrumeditie zeker, zonder Angerman. Hij overleed in november. Tijdens de Blues Tour wordt een eerbetoon aan de bluesman met hoed gebracht.

,,Wim was de blues, het was zijn leven, zijn passie. Negen jaar lang organiseerde hij zijn Blues Tour Groningen, maar het koffertje met mondharmonica’s ging te vroeg dicht”, schrijft Wims weduwe Berber Angerman in het programmaboekje van de komende Blues Tour.

Minuut stilte voor Angerman

,,Het wordt een prachtig lustrum”, is Berber Angermans overtuiging. ,,Iedereen is enthousiast. Bij de Uurwerker plakken ze nooit posters, maar wel voor de Blues Tour. Dat is supergaaf”, valt Joris van Berkel bij. Met Wim was hij de laatste jaren de drijvende kracht achter het evenement. ,,Wim had voor dit jaar de helft al ingevuld.”, zegt hij.

De Blues Tour moet het doen zonder zijn initiator. In gedachten is hij er wel bij. De hele tiende editie wordt een eerbetoon aan de bluesman. Van Berkel heeft onder de zestien deelnemende cafés 15.000 bierviltjes verspreid met een foto van Wim in een voor hem kenmerkende pose. Met de mondharmonica tussen zijn handen. In alle kroegen wordt om 23.00 uur een minuut stilte voor Angerman in acht genomen. Da’s behoorlijk bijzonder voor een doorgaans best luidruchtig evenement.

‘De bluestoer was Wims kindje’

De zoon van Angerman, die van zijn vader het harmonicaspelen heeft geleerd, brengt in een aantal kroegen een muzikaal eerbetoon aan zijn vader. ,,Wim had dit heel mooi gevonden. De Blues Tour was echt zijn kindje, boven alles wat hij deed”, vertelt Berber. Ze mist haar man nog enorm. ,,Wen je daar ooit aan? Wim was een gezelligheidsmens en altijd positief. Dat mis ik heel erg. Maar ik ga door”, klinkt het vastberaden.

Zij heeft Van Berkel meegeholpen met de voorbereidingen voor de tiende blues Tour. Willem Koster en Maarten Linskens springen bij in de organisatie.

Op zestien locaties in de binnenstad

Geheel naar de opvatting van Wim Angerman zijn in de zestien kroegen die bands en acts geboekt die de afgelopen jaren het meeste succes hebben geboekt. ,,Het blijft hetzelfde, de ouderwetse Bluestour ditmaal met zestien locaties”, zegt van Berkel. ,,Er zijn wel meer cafés die mee willen doen, maar de afstand tussen de locaties moet beloopbaar blijven”, vult Berber Angerman aan.

De tiende editie staat voor de deur maar de blik is al naar de toekomst gericht. ,,We gaan door. En het blijft altijd gratis”, verzekeren ze.

Het volledige programma is te vinden op www.bluestourgroningen.nl

Nieuws

Meest gelezen

menu