Gespot: tientallen bakfietsen in optocht door de binnenstad van Groningen

Foto: Instagram (@cargobikefest)

Tientallen bakfietsen gaan in optocht door de stad Groningen. Waarom? Op 14, 15 en 16 juni vond het international Cargo Bike Festival plaats op het voormalige Suikerunieterrein. Behalve kijken naar bakfietsen (en er misschien een kopen) kon iedereen die dat wilde meefietsen in de grote bakfietsparade.

De bakfietsrace en parade zijn de grote publiekstrekkers van het festival over de transportfiets. Dat streek voor drie dagen in Groningen neer met een congres, een meerdaagse vakbeurs en de publieksdag op zondag 16 juni. De deelnemers en organisaties (die uit 35 verschillende landen komen) willen dat de transportbakfiets een grote rol gaat spelen in de stadslogistiek.

Daar heeft Groningen wel oren naar. De gemeenteraadsfractie van GroenLinks wil toewerken naar emissievrij transport in de binnenstad vanaf 2025 en veel bezorgers gaan op de pedalen door de binnenstad om hun pakketjes af te leveren. De busjes en scooters verdwijnen langzaam uit het straatbeeld.

Alle bakfietsen verzamelen

De organisatie riep iedereen in Stad en omstreken op een bakfiets tevoorschijn te toveren (instructies over hoe dat precies moest niet inbegrepen) en mee te doen met de grote publieksparade op zondag. Aan de grote hoeveelheid (bak)fietsers in de stad te zien, sloeg die oproep wel aan.

Nieuws

Meest gelezen

menu