Tientallen feestvierders met biertjes en muziek aan de Zuiderweg in Hoogkerk. De politie breekt de boel op

Tientallen mensen verzamelden zich op Koningsdag aan de Zuiderweg in Hoogkerk om te borrelen op de verjaardag van de koning. Biertje erbij, klapstoeltjes paraat en dikke muziekinstallatie om de boel wat nog wat feestelijker te maken. Enorm gezellig, maar niet de bedoeling.

Genoeg reden dus voor de politie om in te grijpen met een stevig beroep op de collectieve verantwoordelijkheid.

“We kregen verschillende meldingen dat een behoorlijk groot feest gaande was en dat kan niet in de huidige omstandigheden, dat weten we allemaal”, zegt een woordvoerder van de politie.

De feestorganisatie is streng aangesproken, aldus de woordvoerder. Die waarschuwing hielp. Aan de oproep om het feest binnen een half uur te beëindigen is gehoor gegeven.

Veel politie op de been in Assen

En ook in Assen, waar jongeren wilden samenkomen, houdt de politie de situatie nauwlettend in de gaten. Alle ingangen naar het centrum van de wijk Kloosterveen zijn afgesloten. Er zijn veel agenten op motoren op straat.

‘Ga naar huis of blijf thuis’

De gemeente Groningen merkt dat het maandagmiddag steeds drukker wordt op een aantal plekken in de stad. ,,Op een aantal plekken zoals in het Noorderplantsoen wordt het zo druk dat het steeds lastiger wordt de anderhalve meter afstand te bewaren’‘, zegt gemeentewoordvoerder Natascha van ‘t Hooft. ,,Daarom roepen we mensen op: als je al een tijdje in het park of ergens anders bent, ga dan nu graag naar huis. En als je van plan was er uit te gaan, doe dat dan maar liever niet.’‘

De meeste mensen houden zich volgens de gemeente prima aan de regel van anderhalve meter afstand houden. Voor zover bekend hebben de politie of toezichthouders nog niet veel boetes uitgedeeld of op een andere manier hoeven ingrijpen, op een feestje in Hoogkerk na. ,,Het is drukker dan normaal op maandagmiddag maar er zijn verder geen incidenten, zoals we op dit moment begrijpen.’‘

De Meldkamer Noord-Nederland roept iedereen nog eens extra op om vooral thuis te blijven. Het is in sommige bouwmarkten, natuurgebieden en winkelcentra flink druk, aldus de meldkamer.


Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Coronavirus
Video
menu