Tijdelijke Gerrit Krolbrug op losse schroeven, Platform wil nu alternatief op tafel

Tekening van de tijdelijke hellingbaan die Rijkswaterstaat voor fietsers en onder anderen scootmobiels wilde aanleggen op de voetgangersbrug van de Gerrit Krolbrug in Groningen. Door onzekerheid over de bodemsterkte aan de stadskant (rechts) komt de bouw in gevaar. Sinds een aanvaring op 15 mei 2021 is de lage brug verdwenen kun je er niet meer overheen rijden.

Tekening van de tijdelijke hellingbaan die Rijkswaterstaat voor fietsers en onder anderen scootmobiels wilde aanleggen op de voetgangersbrug van de Gerrit Krolbrug in Groningen. Door onzekerheid over de bodemsterkte aan de stadskant (rechts) komt de bouw in gevaar. Sinds een aanvaring op 15 mei 2021 is de lage brug verdwenen kun je er niet meer overheen rijden. Tekening: Rijkswaterstaat

De kans dat fietsers binnen twee jaar na de fatale aanvaring met de Gerrit Krolbrug in Groningen (15 mei 2021) weer naar de overkant kunnen fietsen, is verkeken.

Rijkswaterstaat heeft de bouwhekken onverrichterzake weggehaald en laat de oever aan de kant van de Korrewegwijk ook weer netjes maken. Dat gebeurt in afwachting van het vervolg van de werkzaamheden, meldt de organisatie op zijn website.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's