De Tijdelijke T was spannendste operatie tot nu toe bij Aanpak Ring Zuid

Het jaar 2022 eindigt voor de bouwers van de nieuwe Zuidelijke Ringweg in Groningen in mineur door het faillissement van een van de zes bedrijven achter Combinatie Herepoort. Toch zette Herepoort dit jaar grote stappen. Operatie Julianaplein in februari was een van de huzarenstukjes.

Bert Kramer in een van de torenkranen van Combinatie Herepoort op het Julianaplein. Op de achtergrond: de tijdelijke T met verkeer dat rechtdoor gaat in de richting Hoogezand-Assen (links) en achter hem de afslag naar Drachten.

Bert Kramer in een van de torenkranen van Combinatie Herepoort op het Julianaplein. Op de achtergrond: de tijdelijke T met verkeer dat rechtdoor gaat in de richting Hoogezand-Assen (links) en achter hem de afslag naar Drachten. Foto: Jaspar Moulijn

Hoe het Julianaplein er begin dit jaar alweer uitzag? Menig automobilist zal het zich niet eens meer herinneren. De verkeerslichten stonden een stukje verderop, je reed in rechte lijn van Hoogezand naar Drachten en de Julianabrug stond af en toe omhoog.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's