Tijdelijke basisschool Bedum is niet meer

De tijdelijke school in Bedum wordt afgebroken. Foto: DVHN

De tijdelijke basisschool aan Ter Laan in Bedum is afgebroken. Een deel van de noodlokalen verhuist naar Uithuizermeeden.

Kinderen van de Sint Walfridusschool, de Horizon en de Regenboog in Bedum leerden er een paar jaar rekenen, taal en spelling, en deelden er lief en leed. Terwijl hun eigen school werd versterkt of nieuw gebouwd, gingen daar de lessen door. Na vier jaar zit de taak van de tijdelijke basisschool erop.

Uithuizermeeden

Een deel van de lokalen krijgt een nieuwe bestemming. Van de 140 units zijn deze week zo’n 40 naast sporthal Scherphorn in Uithuizermeeden gezet. Daar komt tijdelijk onderdak voor kinderen, meesters en juffen van de Dr. R.J. Damschool als hun school nieuw wordt gebouwd.

Alle andere lokalen gaan per dieplader naar de loods van unitbouwer Jan Snel in de Eemshaven. Zij worden weer ingezet voor andere doeleinden, zegt Edwin Jongkind van het bedrijf. Motoragenten zorgen ervoor dat de wagens veilig door Onderdendam kunnen rijden. Zij houden het verkeer tegen zodat ze de smalle kruising in het dorp kunnen passeren.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu