Vindicat komt met dertig man samen en knuffelt op dakterras tijdens persconferentie Rutte

Foto: Sikkom

Op het moment dat premier Rutte maandagavond nieuwe coronaregels bekendmaakte en met klem verzocht niet in grote groepen samen te komen, dromden studenten samen op het dakterras van Vindicat aan de Grote Markt in Groningen.

Dat meldt stadsblog Sikkom . Bezoekers van het Groninger Forum waren met stomheid geslagen toen ze het tafereel op het dakterras van de studentenvereniging aan de Grote Markt zagen.

Volgens een getuige zouden de bezoekers niet alleen dichtbij elkaar zitten, maar ook knuffelen. „Er zaten eerst zo’n twintig verklede mensen dicht op elkaar aan de lange tafel en toen kwamen er nog een paar bij. Die gingen vervolgens meerdere mensen met een knuffel begroeten. Echt heel stom om dit zo te zien, terwijl ik ondertussen naar de persconferentie luisterde."

Vindicat: 'Kunnen niet overal toezicht houden'

Rector Wessel Giezen van Vindicat laat aan Sikkom weten dat het inderdaad niet goed is gegaan. „We hebben inloop voor huizen, dat gaat per huis en binnen is alles strikt geregeld. Maar deze groep ging op eigen initiatief naar het dakterras, waar geen toezicht was. We kunnen helaas niet alle zeven verdiepingen tegelijk in de gaten houden, anders was dit niet gebeurd. De groep is er ongeveer een kwartiertje geweest en inmiddels naar huis gestuurd. We beraden ons om op verdere stappen. Dit is in ieder geval niet de bedoeling.”

Persconferentie

De regels omtrent corona worden vanaf dinsdag 29 september flink aangescherpt. Samenkomen in groepen wordt bijvoorbeeld flink beperkt. Alle regels op een rijtje? Lees dan dit artikel .

Nieuws

Meest gelezen

menu