TikTok Tammo krijgt tik op de vingers van schrijvers Mambo No. 5: 'Lou Bega zingt over tieten, ik over bieten'

Een shot uit de videoclip van TikTok Tammo.

De hit ‘Dikke Bak met Biet’n’ van TikTok Tammo is offline gehaald. Johannes Peetsma, de man achter het razend populaire alter ego op social media, is teruggefloten door de schrijvers van Mambo No. 5, waar de melodie van het Bietnlied op gebaseerd is. Vijf vragen.

Ha TikTok Tammo, da's ook wat.

,,Zeg dat wel. Kijk, wij hebben het nummer en de clip met een team gemaakt en zijn misschien wat overenthousiast geweest door het op onze sociale kanalen te delen. Spotify was de volgende stap.

We wilden het op een nette manier doen. Alle verdiensten moesten bij de juiste personen terecht komen, in dit geval de schrijvers van Mambo No. 5. Ik hoefde er echt geen cent mee te verdienen. Dat boeide me niets."

Maar het ging mis?

,,De schrijvers hebben ons opgedragen om de clip te verwijderen. Dat had ik niet meteen verwacht. Het is een onschuldig liedje over bieten. Waar hebben we het over?

Als het op Spotify was gekomen, had de rechtmatige eigenaar van de melodie er nog geld mee kunnen verdienen ook. Al zou dat een schijntje zijn geweest in vergelijking met de opbrengst van Mambo No. 5. We kunnen niet allemaal een wereldhit maken."

Zou Lou Bega de clip zelf hebben gezien?

,,Ik heb geen idee. Het zou ook zomaar alleen door zijn management gezien kunnen zijn. Ik heb in elk geval geen contact met Lou Bega gehad. Toch blijft het jammer. Hij zingt over tieten, ik over bieten. Zo'n groot verschil is dat niet. Als je nu iets heel grofs zou maken van een gevoelig nummer van Adele, begrijp ik beter wat het probleem is."

Je doet een oproep aan radio-dj's om het nummer niet meer te draaien.

,,Dat leek me gewoon netjes. Zo van: jongens, dit mag niet. Dus draai het ook maar niet."

Is er ondertussen al een nieuwe versie in de maak?

,,Nog niet. Ik weet ook niet wat er verder nog gaat gebeuren. Of laat ik het zo zeggen: dat laat ik in het midden. Ik moest de boel offline halen en dat heb ik gedaan. Klaar."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu