Sportcafé Timeless in Winschoten per direct weer open

Het bier vloeit straks weer rijkelijk in Timeless. Foto: DvhN

De bierpompen van sportcafe Timeless aan het Marktplein in Winschoten gaan vanaf zaterdagavond weer open.

De rechtbank in Groningen heeft donderdagmorgen bepaald dat de gemeente Oldambt de vergunning onterecht heeft ingetrokken. en dat het café per direct open mag. ,,We gaan het café eerst schoonmaken", zeggen een opgetogen David Maas -eigenaar van het pand- en exploitant Heiko Tuin.

Geen management

Zeven maanden geleden werd het café op last van toenmalig waarnemend burgemeester Rika Pot gesloten. Uit controle was gebleken dat er geen management aanwezig was. Prompt werd ook de vergunning ingetrokken.

Maas vocht het besluit aan. Een hoorcommissie oordeelde eerder al dat Oldambt de vergunning ten onterecht had ingetrokken. Burgemeester Cora-Yfke Sikkema nam het advies niet over. De rechter floot haar donderdagmorgen terug.

,,Uiteraard zijn we in ons nopjes met de uitspraak. We hadden ook niet anders verwacht", zegt Maas. Maas en Tuin gaan nu bekijken hoeveel inkomsten zijn misgelopen. ,,En dan komen we met een schadeclaim."

Sikkema noemt de uitspraak van de rechter 'onverwacht'. Voor een inhoudelijke reactie vindt ze het te vroeg. ,,We gaan eerst met onze jurist de uitspraak bekijken. Dan bepalen we ook of we er iets mee gaan doen of niet."


Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu