Timmer in beeld voor Groninger Persprijs

GRONINGEN Journalist Rosa Timmer van Dagblad van het Noorden is met Louis Stiller en Saskia Jeulink genomineerd voor de Groninger Persprijs.

Het Genootschap Groninger Persprijs reikt zondag 17 april 2016 in het Groninger Forum de persprijs 2015 uit voor de beste Groningse journalistieke productie. De winnaar ontvangt een geldbedrag van 1500 euro en het kunstwerk De Gouden Kolom.

Rosa Timmer is voorgedragen voor haar publicatie De kruisgrijper in Dagblad van het Noorden , op 30 juni 2015. ,,Een indringende reportage over wat een jonge vrouw overkomt als ze in een café wordt aangerand”, schrijft de jury over deze voordracht.

Louis Stiller dankt zijn nominatie aan de reportage Hoe Warffum werd wakkergeschud dat 11 februari 2015 verscheen in Vrij Nederland . ,,Een reportage die de lezer meeneemt in het aardbevingsgebied, in het niet zelden voorkomende traject van ‘Ach, er is niet zoveel aan de hand’, tot de wanhoop als het eigen huis steeds verder achteruitgaat en de mens steeds meer begint te twijfelen over weggaan of blijven.”

Saskia Jeulink is in beeld voor de persprijs vanwege haar project Symfonie voor de Veenkoloniën . ,,Een verrassend en humoristisch portret van een bijzonder project: een orkest muziek laten maken met geluiden uit de Veenkoloniën.”

Behalve de persprijs wordt op 17 april in het Groninger Forum ook een aanmoedigingsprijs van 500 euro voor aanstormend journalistiek talent uitgereikt.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu