Opsporing Verzocht krijgt één tip over moordaanslag op nietsvermoedende man (36) uit Groningen

Bij de schietpartij in de Huygensstraat viel één gewonde. Foto: 112Groningen

Er is tot nu toe één tip binnengekomen over de moordaanslag op een 36-jarige Groninger in de Huygenstraat in Groningen. De zaak werd dinsdag besproken in Opsporing Verzocht.

Van de dader, een kale man in een donkerblauw jack, ontbreekt ieder spoor. ,,We trekken de tip na. Vanmiddag is de herhaling van Opsporing Verzocht. We hopen nog meer informatie binnen te krijgen’’, zegt een woordvoerder van de politie.

,,Ik ben beschoten.’’ De schrik is enorm bij de nietsvermoedende 36-jarige Groninger die op 20 oktober wordt beschoten op het balkon van een appartement aan de Huygenstraat in Groningen.

De man ontsnapt aan de dood. Een van de twee afgevuurde kogels doorboort zijn middelvinger. De vermoedelijke dader, een kale man in een donkerblauw bomberjack vlucht op een damesfiets weg. Van hem ontbreekt ieder spoor.

Onbekende man schiet twee keer

Het slachtoffer is die dinsdagavond twee weken geleden met zijn vriend thuis als rond 20.30 uur nogal dwingend wordt aangebeld. Hij loopt naar het balkon op de tweede verdieping en kijkt naar beneden om te zien wie voor de deur staat. ,,Wie bent u’’, vraagt hij, terwijl hij over de balustrade hangt. ,,Degene draait zich om, kijkt naar boven en begint te schieten op mij.’’ De schutter vuurt twee kogels af en raakt het slachtoffer in zijn hand. De vinger van de bewoner bloedt hevig.

Moordaanslag

De politie spreekt van een moordaanslag. ,,Hier is heel bewust op het slachtoffer geschoten’’, verklaart politiewoordvoerder José van Gijssel dinsdagavond in de uitzending van Opsporing Verzocht waarin aandacht werd besteed aan de zaak. De politie kon nog niet zeggen of er tips waren binnengekomen.

 

Het incident heeft grote impact op de buurt. Bewoners van het appartementencomplex kennen het slachtoffer en zijn vriend als rustige, beleefde mannen. Het is onduidelijk waarom de schutter het juist op de 36-jarige man had gemunt.

Camerabeelden Grunobuurt

De politie is op zoek naar camerabeelden van die dinsdagavond 20 oktober waarop de dader te zien kan zijn. Een getuige heeft gezien dat de vermoedelijke schutter is weggefietst over de Van Leeuwenhoekstraat richting het Hoornsediep. Groningers uit de Grunobuurt die over dashcam- of bewakingsbeelden beschikken wordt gevraagd die beelden met de politie te delen.

Bekijk hier de uitzending van Opsporing Verzocht terug:

Nieuws

Meest gelezen

menu