Tjeu, Bert Hadders ging met De Nozems in het nieuwe Viadukt nog eenmaal hard

In Het Viadukt in Groningen gaven Bert Hadders en De Nozems zaterdagavond hun afscheidsconcert. Alle klassiekers kwamen nog eenmaal voorbij.

Ze kwamen van ver en sommigen van nog verder weg. De fans van Bert Hadders en De Nozems. Uit het Oldambt, de Veenkoloniën en Westerwolde. Voor het afscheidsconcert in Het Viadukt in Stad, gekoppeld aan de presentatie van de verzamel-cd Tjeu . Het beste van Bert Hadders en De Nozems.

Want ook nozems komen soms tot andere inzichten en dus scheidden de wegen zich. Tot verdriet van de fans. Want Bert Hadders bezingt het leven in de provincie even rauw en onopgesmukt als het kan zijn.

Pittoresk

,,Voor lieflijke deuntjes over hoe mooi en pittoresk het leven is in Noord-Nederland is moet je niet bij Bart Hadders zijn’’, schrijft Igor Wijnker in het cd-boekje van Tjeu . De bandnaam Bert Hadders en De Nozems mag vetgedrukt de geschiedenisboeken in.

Dus kwamen ze zaterdagavond allemaal nog eens langs. Klassiekers als Woar blift de zummer? , Poolse bruid en Beloofde Laand (’klap in haanden veur de Heere/stamp joen vouten veur de boas’) en natuurlijk Sliettoazie aan t benul , een lied over dementie, want Bert Hadders en De Nozems speelden meer dan Rock & Roll met een vette knipoog.

Opnieuw uitvinden

Tien jaar geleden, als midden veertiger, begon Hadders aan het avontuur met De Nozems. ,,Een carrière voor de rest van mijn leven, dacht ik, maar nu moet ik mijzelf als muzikant opnieuw uitvinden.’’

Voor Hadders waren de Bosklopper Tapes (2014) , na Over de badde (2010) en De Coöperoazie (2012), de derde cd van Bert Hadders en De Nozems en bekroond met de streektaalprijs van Dagblad van het Noorden , maar ook de muziektheatervoorstellingen Iemandsland en Kapitein Kolk met Erik Harteveld, hoogtepunten in de voorbije jaren.

Kokeleko

Hadders gaat met Joost Dijkema volgend jaar het theater in met het programma Kokeleko . ,,Dat gaat over de geschiedenis van Groningen. Liedjes afgewisseld met verhalen. Dat voelt goed, het is een natuurlijke volgende stap. ,,Ik hou van harde muziek’’, zegt Hadders, ,,en dat blijft, maar met akoestisch werk zijn de mogelijkheden om te spelen veel groter.’’

Nieuws

menu