Toch geen vlag uit voor onderwijs en kinderopvang

De vlag gaat donderdag toch niet uit voor onderwijs en kinderopvang. Foto: Joost Smeman

De vlag gaat donderdag toch níet uit voor onderwijspersoneel en mensen die in de kinderopvang werken. De initiatiefnemers stellen de actie uit nadat veel leraren kritiek uitten. Ze vinden het ongepast om in deze tijd de vlag uit te hangen.

Het idee was dat zoveel mogelijk mensen donderdag de vlag zouden uithangen, inclusief zelfgemaakte wimpel door kinderen. Met het vlaggen voor het onderwijs wilden maatschappelijke organisaties leraren, onderwijsondersteunend personeel, schoolleiders en kinderopvangmedewerkers een hart onder de riem steken. Het was bedoeld als bedankje, omdat er zo snel onderwijs op afstand en noodopvang was geregeld.

De afgelopen 24 uur nam de kritiek echter toe. Leraren vonden de actie ongepast. In een tijd waarin zoveel mensen overlijden is het niet gepast de vlag te laten wapperen, stelden ze. Bovendien voelden ze zich er ongemakkelijk bij, omdat zij niet degenen zijn die dag en nacht in ziekenhuizen vechten voor mensenlevens.

'Andere invulling, zonder vlaggen'

Daarom hebben de maatschappelijke organisaties nu al besloten de actie uit te stellen totdat de scholen en kinderopvang weer opengaan. ,,Dat zal een andere campagne zijn dan nu is voorgesteld. Die krijgt een andere invulling, zonder vlaggen", zo laten de initiatiefnemers in een persverklaring weten. Wanneer het nieuwe bedankje komt, besluiten de organisaties na 21 april.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Coronavirus
menu