Tom Waes bezoekt Groningen voor nieuwe reeks televisieprogramma Reizen Waes

Tom Waes legt zijn oor te luister bij de inwoners van ’t Zandt, middenin het aardbevingsgebied. Foto: VPRO

Tom Waes trekt in een nieuw seizoen van het VPRO-televisieprogramma ‘Reizen Waes’ per auto, botsauto, powerboat, skûtsje, parachute en te voet door Nederland. Op zoek naar mooie plekken, intrigerende figuren en bijzondere verhalen doet hij in aflevering 2 de provincie Groningen aan.

In deze aflevering, getiteld Het Hoge Noorden , ontdekt Waes de stad Groningen met de botsauto, speelt hij mee met de fietsfanfare en gaat hij ’s nachts wadlopen. Verder helpt hij met een zijwaartse tewaterlating en legt hij zijn oor te luister bij de inwoners van ’t Zandt, middenin het aardbevingsgebied.

Voorafgaand aan zijn bezoek aan Groningen, doet de Belgische avonturier Friesland – na een lesje Fries in IJlst – aan. Daar leren de tweelingbroers Harmen en Sytsze Brouwer hem de knepen van het skûtsjesilen en vertelt Johan de Haan open en eerlijk over hoe het leven als miljonair voelt.

De nieuwe zesdelige reeks Reizen Waes begint zondag 17 oktober. Aflevering 2, Het Hoge Noorden , is zondag 24 oktober om 20.50 uur te zien op NPO 3.

Nieuws

Meest gelezen

menu