Top Dutch Solar Team uit Groningen kan mogelijk toch racen: niet in Australië maar in Marokko. 'Dit wordt nóg spannender'

Een droom spatte uiteen toen corona een streep door de World Solar Challenge in Australië haalde. Maar het Groningse Top Dutch Solar Racing-team kan dit jaar mogelijk toch racen: er is een alternatief in de maak in Marokko.

Het Groningse TopDutch Solar Racing team is erop gebrand de vierde plek van 2019 in Australië minstens te evenaren als de alternatieve race in Marokko doorgaat.

Het Groningse TopDutch Solar Racing team is erop gebrand de vierde plek van 2019 in Australië minstens te evenaren als de alternatieve race in Marokko doorgaat. Foto: Archief Job Verkruisen

Het Groningse studententeam is één van de beoogde deelnemers aan de Moroccan Solar Challenge. Dat is een gezamenlijk initiatief van vier solar-racingteams uit Nederland en België. Zij staken direct na het afblazen van de Australische challenge de koppen bij elkaar om te kijken of ze een alternatieve race voor zonne-auto’s op poten konden zetten.

Provincie Groningen steunt deelname met ton subsidie

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's