Toplichting GSV uit Groningen ontmoet Louis van Gaal en wordt derde op NK schoolvoetbal

Bondscoach Louis van Gaal mocht op de foto met het talentvolle team van de GSV. Foto KNVB

Het voetbalteam van de GSV (Groningse Schoolvereniging) mag zich sinds vrijdag de op twee na beste schoolvoetbalploeg van Nederland noemen.

Tijdens de landelijke finaledag in Zeist werd het team van coach Jouke de Vries (in het dagelijks leven docent lichamelijke opvoeding op de GSV) eerste in de poule. De halve finale ging verloren, maar de wedstrijd om de derde plek werd dan weer glansrijk gewonnen. Zo kwam er een glorieus einde aan de zegereeks van het jongensteam van de GSV, dat eerder dit voorjaar al achtereenvolgens het beste schoolvoetbalteam van de stad, de provincie en vervolgens van Noord-Nederland werd.

,,We hebben dan ook wel een toplichting”, geeft De Vries toe. ,,Meerdere jongens spelen in de jeugd bij FC Groningen en er is eentje die net bij SC Heerenveen heeft getekend. Zoveel talent in een team, dat is heel bijzonder.” ‘s Ochtends ging het team op de foto met bondscoach Louis van Gaal. ,,Hij gaf ons als trainers ook nog een peptalk”, zegt De Vries. ,,Een heel speciale dag al met al.”

Nieuws

Meest gelezen

menu