Transavia neemt wintersportvluchten vanaf Groningen Airport Eelde over van failliet verklaarde Deense luchtvaartmaatschappij

Een toestel van Transavia. Foto: ANP

Het faillissement van de Deense luchtvaartmaatschappij Great Dane Airlines was een tegenvaller voor Groningen Airport Eelde. Die luchtvaartmaatschappij zou vanaf Eelde 21 wintersportvluchten uitvoeren naar de Scandinavian Mountains Airport op de grens van Zweden met Noorwegen. Een week later heeft reisorganisatie BBI Travel een overeenkomst gesloten met Transavia.

De eerste vlucht staat gepland voor 19 december 2021. BBI was de afgelopen tijd naarstig op zoek naar een luchtvaartmaatschappij die Great Dane Airlines zou willen vervangen. Toen Transavia zich eenmaal aandiende als kandidaat, ging het snel. ,,Vanaf Schiphol vliegen onze passagiers al meer dan een decennium met Transavia naar Lapland en Noord-Noorwegen”, laat BBI Travel directeur Henk van der Kooi weten. ,,We doen graag zaken met Transavia en ook onze klanten zijn met Transavia bekend.”

Het faillissement van de Deense luchtvaartmaatschappij viel Van der Kooi rauw op zijn dak: ,,We hadden de eerste vluchten al vol zitten, toen we over het faillissement van Great Dane hoorden. De toestellen van Transavia zijn groter, dus we kunnen nu gewoon door verkopen. De donderdagvluchten komen helaas te vervallen, maar voor vertrek op zondag hebben we nu een goed alternatief gevonden. Er wordt onderzocht of het ook mogelijk is om passagiers vanaf Schiphol te laten opstappen.”

Verheugd

De vluchten vanaf Groningen Airport Eelde worden uitgevoerd met een Boeing 737. Ook Groningen Airport Eelde reageert verheugd op het nieuws van de terugkeer van Transavia naar de noordelijke luchthaven. ,,Wij zien uit naar de eerste vertrekkende passagiers vanaf Eelde naar Scandinavian Mountains Airport’’, reageert Jonas van Dorp, Head of Aviation Marketing & Development.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

menu