Trein van Arriva ontspoort net buiten Hoofdstation in Groningen, herstel van spoor duurt naar verwachting tot in de avond

De trein van Arriva richting Leeuwarden ontspoorde net buiten station Groningen. Foto: DVHN

Het duurt naar verwachting nog tot maandagavond voordat weer treinverkeer mogelijk is tussen Groningen en Zuidhorn en tussen Groningen en Groningen Noord/Delfzijl. Zondagavond ontspoorde een Arrivatrein net buiten het Hoofdstation in Groningen.

De trein was net met passagiers vertrokken richting Roodeschool, maar kwam niet ver. Niemand raakte gewond. De trein ontspoorde al, toen het achterste deel nog langs het perron in Groningen stond. Daardoor konden de passagiers gemakkelijk uitstappen. Ze worden met bussen alsnog naar hun bestemmingen gebracht.

Prorail laat maandagochtend weten dat het naar verwachting tot in de avond duurt voordat het spoor hersteld is. Tot die tijd is geen treinverkeer mogelijk tussen Groningen en Zuidhorn en tussen Groningen en Groningen Noord/Delfzijl. Tussen Leeuwarden en Zuidhorn rijdt de stoptrein wel, meldt Arriva.

Snelbus

Voor reizigers vanaf Groningen richting Leeuwarden staan snelbussen klaar aan de voorzijde van het station.

 

Over de oorzaak van de ontsporing is nog niets bekend gemaakt. ProRail is een onderzoek gestart. ,,Om het treinverkeer weer mogelijk te maken, moet de ontspoorde trein herspoord worden. Zo kunnen we de trein afvoeren en is het spoor vrij voor herstel."

Nieuws

Meest gelezen

menu