Treinen tussen Groningen en Zuidhorn en Groningen Noord/Delfzijl rijden weer. ProRail hervat dienstregeling na ontsporing trein

De trein van Arriva richting Leeuwarden ontspoorde net buiten station Groningen. Foto: DVHN

Het treinverkeer tussen Groningen en Zuidhorn en Groningen Noord/Delfzijl wordt weer hervat. Sinds zondagavond konden er geen treinen meer op de trajecten rijden nadat een Arriva-trein nabij het station van Groningen ontspoorde.

ProRail hoopte de dienstregeling dinsdag om 05.00 uur weer te kunnen hervatten, maar de werkzaamheden kostten meer tijd.

Maandagavond is de trein terug op de rails gezet en teruggeduwd naar het perron. De spoorbeheerder begon rond 23.00 uur met het herstellen van het beschadigde spoor.

ProRail doet onderzoek

De trein liep zondagavond laat bij het wegrijden richting Roodeschool door nog onbekende oorzaak met een aantal wielen uit het spoor. Passagiers moesten geëvacueerd worden, er raakte niemand gewond. ProRail is bezig met een onderzoek naar de oorzaak van het ontsporen van de trein.

Uniek incident

Spoorwegbeheerder ProRail kan nog niet zeggen op welke termijn het onderzoek naar de oorzaak is afgerond. ,,Dit betreft een uniek incident’’, laat een woordvoerder weten. ,,Ontsporingen komen zelden voor. De primaire aandacht is gegaan naar het gereedmaken van het spoor voor de reizigers. Al naar gelang van bevindingen in het onderzoek kan het lange of korter duren.’’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu