Treinreizigers: Groningen heeft het mooiste station van Nederland

Het Hoofdstation in Groningen. Foto: ANP

Treinreizigers hebben Hoofdstation Groningen verkozen tot het mooiste station van Nederland.

Reizigers konden vanaf 31 juli via social media kiezen welk station ze het mooiste van Nederland vonden. Groningen kreeg ruim 33 procent van de ruim 10.000 stemmen. Woensdagochtend is de winnaar bekendgemaakt.

In de hal van het Groningse station komt een officieel plakkaat te hangen om de titel een officieel tintje te geven. Assistent stationsmanager Erik van Willenswaard nam de prijs vol trots in ontvangst. De plaquette met de begeerde titel krijgt - in elk geval voor een jaar - een mooie plek in station Groningen.

Eerste keer

De verkiezing, een idee van Social Media Manager van NS Gerjan Vasse, werd dit jaar voor het eerst gehouden, en wordt waarschijnlijk ook volgend jaar gehouden.

Vasse: ,,Wij vinden dat je best stil mag staan bij de bijzondere en soms historische aspecten die een station heeft te bieden. Bovendien zijn de stations steeds gastvrijer geworden en inmiddels vaak een plek om bijvoorbeeld te vergaderen, mensen te ontmoeten of te winkelen. Met deze verkiezing zien we dat stations wel degelijk leven onder onze reizigers en bezoekers, dus we overwegen zeker om dit volgend jaar nogmaals te doen."

Valkenburg tweede, Rotterdam derde

Het station van Valkenburg eindigde als tweede (16 procent van de stemmen), Rotterdam Centraal werd derde (14 procent). Naast Groningen waren ook Utrecht, Amsterdam Centraal en Amstel, Rotterdam Centraal, Den Haag Hollands Spoor, Eindhoven, Groningen en Valkenburg genomineerd.

 

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu