Trucker als hordeloper: overal obstakels. 'Zie je die wandelaar, met die oordopjes, die heeft mij niet gezien!'

Dure diesel, hoge prijzen voor onderhoud, onderdelen en banden, historische binnensteden die op slot gaan, wandelaars met oordopjes en capuchons, kinderen op stepjes en steeds kortere lontjes op de weg. Allemaal zaken waarmee vrachtwagenchauffeurs dagelijks kampen. Donderdag is het de ‘Dag van de Chauffeur’, en dus rijden we vanuit Meppel mee met chauffeur Collin Koster (39): ,,Ik raak nooit gestrest.”

Chauffeur Collin Koster levert horecaspulletjes bij zaken in Noord- en Oost-Nederland vanaf het distributiecentrum Lekkerland in Meppel.

Chauffeur Collin Koster levert horecaspulletjes bij zaken in Noord- en Oost-Nederland vanaf het distributiecentrum Lekkerland in Meppel. Foto: Bart Olmer

We zijn nog geen tien minuten weg van het distributiecentrum van Lekkerland in Meppel, als de truck van Collin hard moet remmen op de snelweg. Een autobestuurder duikt vlak voor zijn bumper op in het ochtendduister. ,,Ach, dit maken we zo vaak mee.” Die ochtend zullen er nog twee mensen akelig dichtbij de bumper komen.