Tulpenboer uit Nieuwolda: thuisverkoop neemt enorme vlucht

Otto Knottnerus is blij dat de thuisverkoop is geëxplodeerd Foto: DvhN

Tulpenboer Otto Knottnerus uit Nieuwolda dacht een groot deel van zijn tulpenoogst te moeten vernietigen. Maar een verhaal in de krant en de verkoop aan huis kreeg een enorme boost.

Hartverwarmende steun in coronatijd

,,We lopen alleen maar heen en weer om de kast bij te vullen. Onnoemelijk veel mensen kopen nu tulpen aan de deur bij onze boerderij. En ze nemen niet één, maar soms meerdere bossen mee. De Rabobank heeft ook al weer duizend bossen besteld om deze week weg te geven. Het is hartverwarmend hoe we worden gesteund in deze coronatijd.”

Hoe anders klonk Knottnerus in de eerste week van de crisis. Hij dacht zijn 1,5 miljoen tulpen te moeten vernietigen. Op de veiling werden bodemprijzen betaald en de afzet leek in te storten. ,,De eerste dagen moest ik al 20.000 bossen tulpen vernietigen. Ik dacht: waar gaat dit naar toe. Dit is een verloren oogst. Maar vanaf het eerste sombere bericht en een slecht vooruitzicht, heeft de thuisverkoop een enorme vlucht genomen. Auto’s rijden af en aan. Ze zijn begaan met ons en wensen ons zelfs sterkte.”

Van de 1,5 miljoen tulpenbossen heeft Knottnerus nog 200.000 bossen over. ,,En die raak ik zeker nog kwijt gezien de belangstelling uit de regio. Ik krijg dagelijks vele berichtjes en telefoontjes van mensen die ons een hart onder de riem steken. Daar wil ik de mensen voor bedanken.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu