Tussen Vierverlaten en de Eemshaven maken oude ijzeren elektriciteitsmasten plaats voor hogere strakke witte gevaartes. Is dat lelijk? Of juist mooi? Dit vinden omwonenden

De omstreden nieuwe hoogspanningslijn tussen Vierverlaten en de Eemshaven verandert het Groninger landschap. De oude vertrouwde ijzeren masten maken plaats voor hogere strakke witte gevaartes. Is dat lelijk? Of juist mooi? Het veranderende land door de ogen van omwonenden.

Lang en veel is er gesproken én geprocedeerd over de nieuwe 380kv-hoogspanningslijn die het Groninger land van Vierverlaten tot de Eemshaven zal doorkruisen met de hoge moderne witte ‘wintrack’-masten. Sinds eind vorig jaar verrijzen de gevaartes in het landschap zoals hier bij Sauwerd.

Lang en veel is er gesproken én geprocedeerd over de nieuwe 380kv-hoogspanningslijn die het Groninger land van Vierverlaten tot de Eemshaven zal doorkruisen met de hoge moderne witte ‘wintrack’-masten. Sinds eind vorig jaar verrijzen de gevaartes in het landschap zoals hier bij Sauwerd. Foto: Corné Sparidaens

Anna Kwint kan niks anders meer zien. Haar vrije uitzicht over de landerijen ten oosten van Aduard is tussen haar oren vernauwd tot de blik op één enkele elektriciteitsmast. ,,Potverdorie", zegt ze soms tegen het ijzeren gevaarte.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's