Tussen Vierverlaten en de Eemshaven maken oude ijzeren elektriciteitsmasten plaats voor hogere strakke witte gevaartes. Is dat lelijk? Of juist mooi? Dit vinden omwonenden

De omstreden nieuwe hoogspanningslijn tussen Vierverlaten en de Eemshaven verandert het Groninger landschap. De oude vertrouwde ijzeren masten maken plaats voor hogere strakke witte gevaartes. Is dat lelijk? Of juist mooi? Het veranderende land door de ogen van omwonenden.

Lang en veel is er gesproken én geprocedeerd over de nieuwe 380kv-hoogspanningslijn die het Groninger land van Vierverlaten tot de Eemshaven zal doorkruisen met de hoge moderne witte ‘wintrack’-masten. Sinds eind vorig jaar verrijzen de gevaartes in het landschap zoals hier bij Sauwerd.

Lang en veel is er gesproken én geprocedeerd over de nieuwe 380kv-hoogspanningslijn die het Groninger land van Vierverlaten tot de Eemshaven zal doorkruisen met de hoge moderne witte ‘wintrack’-masten. Sinds eind vorig jaar verrijzen de gevaartes in het landschap zoals hier bij Sauwerd. Foto: Corné Sparidaens

Anna Kwint kan niks anders meer zien. Haar vrije uitzicht over de landerijen ten oosten van Aduard is tussen haar oren vernauwd tot de blik op één enkele elektriciteitsmast. ,,Potverdorie", zegt ze soms tegen het ijzeren gevaarte.

Nieuws

menu