Twee asielzoekers in azc Ter Apel besmet met corona

Het azc in Ter Apel. Foto: Archief ANP

Twee bewoners uit het asielzoekerscentrum Ter Apel zijn besmet met het coronavirus. Dat bevestigt het COA.

Volgens Edward Ernst, woordvoerder bij het Coa, gaat het om twee mannen die net in Nederland waren aangekomen. „De klachten ontwikkelden zich pas nadat zij in het azc waren opgenomen. De twee zijn vervolgens in isolatie getest en daaruit bleek dat ze corona hebben.” Ziekenhuisopname voor de besmette bewoners is niet nodig geweest. De mannen zijn in isolatie geplaatst en er vindt een bron- en contactonderzoek plaats.

Protocol

In het asielcentrum van Ter Apel verblijven momenteel ruim 1700 mensen uit alle delen van de wereld. Dagelijks komen er nieuwe mensen bij, van wie velen een reis door grote delen van Europa en andere werelddelen achter de rug hebben.

Het azc heeft een protocol waarbij nieuwkomers een medische check krijgen en worden gedurende hun verblijf in het centrum, geconfronteerd met de corona-maatregelen.

Corona in azc Delfzijl

Het coronavirus verspreidde zich ook al in het azc Delfzijl. Daar raakten tot dusverre 29 mensen besmet. Om verspreiding te voorkomen, werden zaterdag vijftig inwoners van het azc in quarantaine geplaatst in azc Musselkanaal. De noodquarantaine in het azc van Musselkanaal is tijdelijk. De plek wordt voor maximaal zeventien dagen als noodlocatie gebruikt.

Lees ook

Nieuws

Meest gelezen

menu