Twee bewoners van woonzorgcentrum A.G. Wildervanck in Veendam testen positief op corona na besmetting bij medewerker. 'Het virus kan ook via familie zijn binnengekomen'

Een coronatest. Foto: Marcel Jurian de Jong

Twee bewoners van het A.G. Wildervanck in Veendam zijn positief getest op het coronavirus. Vrijdag bleek er al een medewerker besmet. Het woonzorgcentrum is gesloten.

,,De GGD gaat brononderzoek doen’’, zegt woordvoerder Kirsten Muntendam. ,,Het virus kan ook via familie zijn binnengekomen.’’

Alle bewoners en collega’s die met de besmette medewerker in contact zijn geweest zijn vrijdag onmiddellijk getest op het virus.

Besmette bewoners geïsoleerd op speciale verpleegruimte

De zieke medewerker verblijft thuis in quarantaine. De positief geteste bewoners zijn geïsoleerd binnen A.G. Wildervanck. Er is een speciale verpleegruimte ingericht waar deze bewoners veilig verzorgd kunnen worden. De ruimte is afgeschermd van andere afdelingen binnen A.G. Wildervanck.

Niet veel klachten

Een lokaal uitbraakteam van Zorggroep Groningen doet er alles aan om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan en verzorgt alleen de twee getroffen bewoners. De twee bewoners hebben niet veel klachten. Zorggroep Groningen heeft voldoende beschermingsmiddelen op voorraad.

Daarnaast wordt uitgebreid getest onder medewerkers en bewoners. Het woonzorgcomplex is gesloten, maar bewoners mogen wel één vaste persoon op bezoek ontvangen. Bezoek moet zich aan de afstands- en hygiënemaatregelen houden en een mondkapje dragen. De maatregelen zijn tijdelijk. Zodra het mogelijk is worden de regels weer versoepeld.

Nieuws

Meest gelezen

menu