Twee harde klappen: OM eist tbs met dwang

Het Openbaar Ministerie heeft tbs met dwangverpleging geëist tegen een 27-jarige man uit Hoogezand. In maart 2015 mishandelde hij in zijn woonplaats twee personen.

Een van de slachtoffers was een vrouw van wie de verdachte dacht dat het een man was. ,,Anders had ik het nooit gedaan.’’ De vrouw kwam na een harde klap ten val en liep daarbij een schedelbreuk op.

De verdachte zei dat hij met anderen een paar flessen whisky had gedronken en veel cocaïne had gebruikt. De verdachte denkt dat hij zonder drank een drugs goed kan functioneren, maar het Openbaar Ministerie denkt dat er veel meer met de man aan de hand is. Omdat de kans op herhaling levensgroot, is er volgens de officier van justitie geen andere mogelijkheid dan de maatregel tbs met dwangverpleging op te leggen.

Volgens de advocaat kan tbs niet aan de orde zijn omdat er slechts gesproken kan worden van twee eenvoudige mishandelingen. ,,Ik wil het niet bagatelliseren, maar hij heeft twee keer één klap uitgedeeld. Tbs is dan niet in beeld.’’

Uitspraak over twee weken.

Nieuws

Meest gelezen

menu