Twee militairen voor ondersteuning naar Zorggroep Meander in Veendam

Foto ter illustratie. In afwachting van de uitkomsten van het NFI-onderzoek bekijkt de leiding van de Johan Willem Frisokazerne of er disciplinaire maatregelen worden genomen. Foto: ANP

Het ministerie van Defensie laat weten dat het leger ook ondersteuning gaat geven aan Zorggroep Meander in Veendam. Het gaat om twee militairen; een planner en een hygiënepreventiemedewerker.

De eerste militairen zijn vandaag ook al begonnen in zorgcentrum de Veldspaat in Groningen. Daar gaan vier verpleegkundigen, vier verzorgenden en zeven ondersteunende medewerkers aan de slag.

Vanuit het hoofdkantoor van Meander in Veendam gaan de militairen bijstand verlenen in de vorm van planningscapaciteit en hygiëne- en preventieve gezondheidszorg. Dit gebeurt op het verzoek van het ministerie van Volksgezondheid.

Zorggroep Meander kampt met een corona-uitbraak in zorgcentrum de Breehorn in Veendam met 17 besmette bewoners, 11 besmettingen in de Heggerank in Stadskanaal, vier besmette bewoners in de Bolderborg in Vlagtwedde en twee in verpleeghuis Veenkade in Veendam. Op verschillende locaties en dagactiviteitencentra zijn ook medewerkers besmet.

Nieuws

Meest gelezen

menu