Twee nieuwe coronadoden in provincie Groningen. 50 besmettingen in een week

Foto: Unsplash

De coronapandemie heeft de afgelopen week in de provincie Groningen twee nieuwe dodelijke slachtoffers geëist. Het totale aantal coronadoden in de provincie Groningen komt daarmee op 19.

Dat meldt GGD Groningen woensdag in zijn wekelijkse update.

In de afgelopen week zijn 50 mensen in de provincie Groningen positief getest op het coronavirus. Sinds het begin van de pandemie is het virus bij 579 mensen in de provincie Groningen vastgesteld. Vorige week woensdag - 19 augustus- stond het aantal besmettingen nog op 529.

Bijna de helft tussen de 18 en 30 jaar

Bijna de helft van de 50 nieuwe patiënten is tussen de 18 en 30 jaar oud. Twee van hen zijn jonger dan 18 (maar ouder dan 12) jaar.

Ruim een kwart van de nieuwe besmettingen had een (vermoedelijke) bron in het buitenland. Een aanzienlijk deel van de besmettingen van de afgelopen week hoort bij het cluster in AZC Delfzijl.

Werkelijk aantal besmettingen ligt hoger

GGD Groningen testte van 19 tot 25 augustus 4525 mensen. 27 van hen (0,6 procent) testten positief.

Het werkelijke aantal besmettingen in de provincie Groningen ligt hoger dan 579, omdat tot 1 juni niet alle inwoners met klachten konden worden getest, mogelijk niet iedereen met klachten zich laat testen en een besmetting ook zonder klachten kan verlopen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Coronavirus
menu