Twee tegen twaalf

FC Groningen spelers Juninho Bacuna en Kasper Larsen hadden het zaterdagmiddag zwaar te verduren in winkelcentrum Paddepoel in Groningen. Ze waren daar met de complete selectie op bezoek om handtekeningen uit te delen.

Het publiek liep vooral uit voor van de potjes (tafel)voetbal waarvoor de profs het opnamen tegen pupillen van verschillende clubs. Dat ze af en toe met z’n tweeën tegen twaalf tegenstanders kwamen te staan, maakte het extra leuk.

Doelman Sergio Padt durfde als allesdoener in zijn eentje de strijd aan tegen zes pupillen van de voetbalclub in het Duitse Rhede, terwijl zijn collega’s het razend druk hadden om aan alle verzoeken om foto’s en handtekeningen te voldoen.

De handtekeningen verdwenen in speciale boekwerken, schetsboeken, aantekeningenblokjes, op foto’s, ballen, speciale en ‘dagelijkse’ T-shirts, vlaggen, portemonnees en zelfs een heuse gipsarm. Over het wat teleurstellende resultaat van de echte wedstrijd tegen NEC vrijdagavond had niemand het meer, al moest Hoesen beloven dat hij nog wel een paar doelpunten scoort dit jaar…

Het winkelcentrum maakte op de fandag de prijswinnaars bekend van de kraslaten die in december waren uitgedeeld. 

Bekijk hier ook de fotoserie .

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu