Tweede Gouden Kalf voor animatiestudio uit Groningen

Een scene uit de film 'See Me'. Foto: Happy Ship

De korte film ‘See Me’, van Patty Stenger en Yvonne Kroese, heeft een Gouden Kalf gewonnen voor de Beste Korte Film. De film is geanimeerd door de Groningse animatiestudio Happy Ship.

Het is voor de animatiestudio de tweede keer dat er wordt meegewerkt aan een film die in de prijzen valt. In 2017 werkten ze mee aan de eveneens met een Gouden Kalf bekroonde film Polska Warrior. De film met een speelduur van 25 minuten ging over de Poolse Eryk Kaminski, die samen met zijn vader Dobry in Nederland woont. Eryk speelt het allerliefst het spel Gold Hunter, maar Dobry vindt het veel belangrijker dat hij eerst leert zwemmen.

See Me

De film See Me gaat over een meisje dat zoekt naar de aandacht van haar moeder. De film is geanimeerd vanuit het perspectief van het meisje. „In de fantasie van een klein meisje worden de benen van de volwassenen dan houterige takken en een schoothondje een monster. En de vis op die sandwich blijkt stiekem nog gewoon in leven”, zo staat er in de beschrijving van de film te lezen.

Andere winnaars van de Gouden Kalf zijn onder andere de film Kapsalon Romy, met een prijs voor de beste actrice (Beppie Melissen), bijrol (Noortje Herlaar), scenario (Tamara Bos) en regie en de film Bumperkleef, die maar liefst vijf keer werd genomineerd.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu