Tweede Kamer luistert beleefd naar noodkreet Ter Apel om asieloverlast. Maar wat gebeurt er met het actieplan van de Westerwoldse politiek?

Ter Apel is de overlast van asielzoekers zat en heeft die boodschap dinsdagavond in heldere taal bij de Tweede Kamer neergelegd. Maar of er iets mee gedaan wordt, is de vraag.

Vertegenwoordigers van de Gemeente Westerwolde in de Tweede Kamer tijdens een gesprek met de gemeente Westerwolde over de opvang van asielzoekers in Ter Apel. Van links naar rechts Edith van der Horst, Klaas Bugel, Herma Hemmen, Marco Visscher, Wim Eilert en burgemeester Jaap Velema.

Vertegenwoordigers van de Gemeente Westerwolde in de Tweede Kamer tijdens een gesprek met de gemeente Westerwolde over de opvang van asielzoekers in Ter Apel. Van links naar rechts Edith van der Horst, Klaas Bugel, Herma Hemmen, Marco Visscher, Wim Eilert en burgemeester Jaap Velema. Foto: lex van lieshout fotografie

Vijf gemeenteraadsleden en de burgemeester van Westerwolde, van links tot rechts maar zonder de PVV, waren naar Den Haag gekomen om een tienpuntenplan in te dienen met als belangrijkste boodschap: scheid de èchte vluchtelingen van de kansarme veiligelanders en draaideur-asielzoekers. Acht kamerfracties, ook van links tot rechts, hoorden de Ter Apelse politici vriendelijk en geïnteresseerd aan. Maar na afloop moest burgemeester Jaap Velema bekennen dat er nog geen concreet resultaat te melden was.