Tweede TREKfestival afgeblazen

LAUWERSOOG De tweede editie van het TREKfestival, dat op 2 en 3 april rondom het Lauwersmeer zou plaatsvinden, gaat niet door.

Er is nog te weinig financiële zekerheid om de programmering rond te krijgen, verklaart bestuurslid Lenny Bulthuis. Daarnaast is de organisatie met het vertrek van een bestuurslid te kwetsbaar geworden.

In overleg met de deelnemers is deze week daarom besloten het festival van begin april te annuleren. Mogelijk komt er dit najaar een herkansing, of anders volgend jaar. ,,We willen wel door’’, benadrukt Bulthuis.

Het TREKfestival werd vorig jaar maart voor het eerst georganiseerd om het Lauwersmeergebied op de kaart te zetten. Het is een initiatief van toeristisch en cultureel ondernemers Ursula Appolt, Bianca Waamelink en Bulthuis.

Eind vorig jaar besloot Appolt, die zich vooral inzette voor het verwerven van subsidies, haar functie neer te leggen. Een vervanger is nog niet gevonden. ,,Er is al wel geld binnen, maar de drie gemeenten hebben nog niets toegezegd’’, aldus Bulthuis.

Nieuws

Meest gelezen

menu