Internationaal gehandicaptentoernooi tafeltennis in Stadskanaal krijgt vervolg

Het eerste Dutch Open Para tafeltennistoernooi was een succes, zegt de Nederlandse Tafeltennisbond Foto: Harry Tielman

De eerste editie van het internationale tafeltennistoernooi voor gehandicapten in Stadskanaal krijgt een vervolg. ‘In heel veel opzichten is Stadskanaal heel goed bevallen’, zegt woordvoerder van de tafeltennisbond Dennis Rijnbeek over het Dutch Open Para (POP).

Afgelopen november speelden tweehonderd spelers uit 36 landen in het Pagecentrum, dat was handig omdat ze konden overnachtten in het naastgelegen bungalowpark waardoor weinig extra vervoer geregeld hoefde te worden. Het was voor het eerst in twintig jaar dat er in Nederland een tafeltenniswedstrijd werd gehouden voor alleen gehandicapte spelers.

In nauwe samenwerking met Pagedal wordt dit jaar het toernooi in grotendeels dezelfde opzet gespeeld. Nu met een extra dag om meer ruimte op het schema te creëren, van 5 tot en met 8 november - mits corona geen roet in het eten gooit. Niet alles verliep soepel, maar een uitgebreide evaluatie en daaropvolgende maatregelen moeten problemen als koude huisjes bij aankomst van de spelers verhelpen.

‘Mooi dat het terugkomt’

Knoalster Christiaan Sterenborg gooide in 2017 het balletje op voor het organiseren van een groot toernooi en is blij dat het een vervolg krijgt. Hij heeft zelf een handicap en is fervent tafeltennisser. „Ik vind het mooi dat het terugkomt. Voor de sport en voor Stadskanaal.”

De uitgebreide hoeveelheid materialen, zoals scoreborden en inspeeltafels gaven het de professionele uitstraling die internationale toptalenten verdienen. Hij herinnert zich het enthousiasme van zijn tegenstanders, de duels waren fel, de sfeer sportief. En wie denkt dat de spelers onderling rekening houden met elkaars handicap: dat deden ze, maar om punten te scoren. „Het is kill and attack. No Mercy” , vatte Sterenborg de duels samen.

Nieuws

Meest gelezen

menu