Tweede kattencafé in Groningen opent deuren

Lotus, Doris en Jonas wonen in kattencafé Poeslief. Foto: Liselotte Schüren

Kattenliefhebbers kunnen hun hart ophalen. Woensdag opent Poeslief z’n deuren, het tweede kattencafé in Groningen. Zeven katten verwelkomen de gasten.

Sushi, Rex, Cooper, Jonas, Doris, Lotus en Tammo zijn sinds anderhalve week de nieuwe bewoners van het kattencafé aan de Nieuweweg in Groningen. Hun baasjes Karin Kwant (30) en Laura de Vries (31) zijn dolgelukkig met hun koffie- annex lunchzaak en de zeven viervoeters die ze naar Groningen haalden.

Gebreken

De katten komen uit de kattenopvang Bastet in Munnekezijl. ,,We hebben ze met de opvang uitgekozen”, zegt Karin. ,,Ze zouden waarschijnlijk niet meer geadopteerd worden omdat ze bijna allemaal wat ouder zijn. Voor ons is dat perfect, de katten zijn rustig, lief en zitten graag op schoot.” Ouderdom komt wel met wat gebreken. Zo moesten maandag twee katten naar de dierenarts. Sushi (9) voor haar artrose en bij Cooper (15) werden er kiezen getrokken.

De namen voor de viervoeters hebben Karin en Laura zelf bedacht. ,,Een nieuw leven, een nieuwe naam dachten we”, vertelt Laura. ,,Onze grootste kater heette bijvoorbeeld Poes in de opvang, dat vonden we een rare naam voor zo’n grote kat. Dat is nu Rex. En we wilden één kat een echt Groningse naam geven, dus Fredje werd Tammo.”

Kattenliefde

Het idee voor het café ontstond in Berlijn waar Laura heeft gewoond. ,,Daar was ook een kattencafé. Er woonden twee katten en ik vond het meteen een leuk concept. Dat heb ik onthouden en later hadden wij het er erover. Toen dachten we ‘waarom gaan we dit ook niet in Groningen proberen?’”

Wat de dames toen nog niet wisten is dat iemand anders in Groningen precies hetzelfde idee had. Begin dit jaar opende kattencafé Op z’n Kop in de Oude Ebbingestraat. De twee besloten hun plannen toch door te zetten. Immers, hoe meer kattenliefde, hoe meer vreugd, dachten ze.

Een jaar van crowdfunden en verbouwen later en het kattencafé is realiteit. De reserveringen stromen binnen en Laura en Karin staan te popelen om te beginnen. ,,We wilden altijd al iets voor onszelf beginnen maar wisten niet precies wat voor zaak. Hier komt alles samen. Dit is echt onze droombaan.”

Nieuws

Meest gelezen

menu