Tweedehands rollator bij kringloopwinkels WerkPro

Uithuizen De tien WerkPro-kringloopwinkels in het Noorden gaan ook tweedehands rollators en andere zorgmiddelen verkopen. De vestiging in Uithuizen heeft dinsdag de primeur.

Het noordelijke zorg- en reïntegratiebedrijf tekent hierover komende week een overeenkomst met Zorg Totaal. Deze landelijke thuiszorgorganisatie biedt nu al tweedehands hulpmiddelen aan in Brabant en slaat nu de vleugels uit naar het Noorden.

Volgens initiatiefnemer Netty van Uden is er een groot aanbod van rollators, bloeddrukmeters en zelfs verpakt verband- en incontinentiemateriaal dat niet meer nodig is na overlijden of herstel van hulpbehoevende Nederlanders. Zorg Totaal zamelt deze spullen in en verkoopt ze ver onder de meestal hoge nieuwprijs.

Ook in het Noorden voorziet dat in een grote behoefte, verwacht WerkPro-kringloopmanager Fred Moll. In Uithuizen is inmiddels een zorgkringloopwinkel ingericht. Nog dit jaar volgen alle overige GoudGoed-filialen in Emmen, Groningen, Winschoten en Winsum, de Hergebruik Plus-winkel in Appingedam en de Friese Raderwerk-vestigingen Buitenpost en Kollum.

Het mes snijdt volgens Moll aan twee kanten: dure hulpmiddelen die anders werkloos in de schuur belanden, worden bereikbaar voor zorgpatiënten met een krappe beurs. ,,Veel minima hebben niet het geld voor noodzakelijke zorgmaterialen, ook doordat de verzekeraars snijden in de vergoeding.’’

De samenwerking levert bovendien extra banen op bij WerkPro. Het inzamelen, selecteren en opknappen van tweedehands zorgmaterialen is volgens kringloopmanager Moll perfect werk voor de mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die het reïntegratiebedrijf begeleidt.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu